Bezint eer je begint

Je hebt besloten om een Golden Retriever in huis te halen?

Je bent dan op het goede adres en graag willen we eerst iets hierover vertellen, daarom vragen we je om dit verhaal eerst te lezen voordat je definitief besluit om verder te gaan.

Heb je wel eens gedacht aan de volgende punten?

Een Golden Retriever hebben is leuk, maar hij/zij moet worden uitgelaten, er moet mee gewandeld worden, je moet hem/haar opvoeden, met hem/haar spelen en niet te vergeten hem/haar goed verzorgen.
Heb je hier tijd voor? Als je nee zegt, kun je beter direct stoppen met lezen. Heb je wel tijd, dan kun je verdergaan met lezen.

Een Golden Retriever is een sociale hond, hij/zij houdt erg van veel gezelligheid. Ben je de hele dag van huis neem dan zeker geen hond. Een hond die veel alleen is, kan uit eenzaamheid en frustratie gaan blaffen, janken, plassen of de boel gaan vernielen.
Hier kan de hond niets aan doen. Hij/zij houdt tenslotte van de mensen.
Je moet, zeker als je kiest voor een Golden Retriever, erop rekenen dat je minimaal 2 uur per dag met de hond ‘bezig bent’.
Overweeg heel goed of je daar de tijd voor hebt, elke dag weer. Als je deze tijd er niet voor (over) hebt, begin er dan niet aan.

Er komt echter nog wat meer kijken bij de verzorging van een Golden Retriever. Hij/zij zal ook wel eens naar de dierenarts moeten. Daarnaast moet een Golden getrimd worden, heeft hij/zij goed kwaliteitsvoer nodig en wat speeltjes en kunnen er ook andere kosten ontstaan, zoals een gehoorzaamheidscursus…..
Dit is iets waar je bij stil moet staan, nu en ook voor de komende jaren. De aankoopprijs van je Golden is slechts een kleine fractie van de totale kost over een hondenleven van liefst een 12-tal jaren, en dat vergeten veel mensen weleens….

Een Golden heeft eigenlijk niet veel ruimte nodig in huis, nadat hij/zij heeft kunnen spelen en rennen buiten.
Wel is het belangrijk dat je weet dat er niemand in je gezin allergisch is voor losse haren en eventuele huidschilfers. Bedenk dit heel goed van te voren, anders zou je hond herplaatst moeten worden en dit is zeker geen pretje voor beide partijen.

Als je na het lezen van dit verhaal er nog steeds van overtuigd bent dat je een Golden wilt, kun je een kijkje nemen op de rest van onze website!