Golden retriever kennel

Wij zijn Ingrid en Hans Van Loo – Moermans en we wonen met onze drie kinderen Tim, Kaat en Sven op een kleine boerderij op de buiten in Berbroek, dichtbij Herk-de-Stad.

Reeds lange tijd zijn we gefascineerd door Golden Retrievers, en in 2006 hebben we dan eindelijk ook onze eerste Golden Retriever aangeschaft bij de kennel ‘van ’t Nielerdal’, onze reu Simba. Simba  is een goudbruine golden met een echt ‘gouden’ karakter. Hij heeft een enorme ‘will to please’ en doet niets liever dan werken met zijn baasje. Vooral apporteren en zwemmen staan bovenaan zijn lijstje.

Al snel begon het dus weer te kriebelen bij ons en hebben we besloten om een tweede hond in huis te nemen. Uiteraard moest dit weer een Golden Retriever worden en na wat zoekwerk zijn we uiteindelijk bij de Wheaton’s kennel aanbeland. We wilden nl. weer een hond met een mooie gouden kleur en grote ‘will to please’, en die waren in die tijd niet meer zo gemakkelijk te vinden. Bij Mia hebben we dan ons teefje Tendai gehaald. Tendai is een hele lieve hond, wat minder uitbundig dan Simba, maar op tijd en stond heel gek. Zij is enorm trouw aan haar baasje en wil echt alles voor je doen.

Met Simba en Tendai zijn we twee jaar naar de hondenschool geweest waar we deelnamen aan de gehoorzaamheidstrainingen. Ze zijn allebei heel sociaal, allemans vriend, braaf en leergierig.

Begin 2010 is Moneta dan bij ons gekomen. Zij komt uit Nederland uit de ‘Jollyfun’ kennel. Moneta is ook een goudkleurige golden en een hele lieve meid. Ze is een hele aanhankelijke hond die heel graag komt knuffelen en het liefst komt ze ook steeds dicht bij ons liggen. Moneta is een echte gezinshond die niet veel vraagt maar heel veel teruggeeft.

Luna is onze eerste zelfgefokte pup die we gehouden hebben. Ze is een dochter van Tendai uit haar nestje van 2012. Ze is nog heel uitbundig maar ook heel erg lief. Met Luna gaan we nog altijd regelmatig naar de hondenschool om te trainen met de recreanten, en Luna heeft daar nog steeds heel veel plezier in. Luna heeft ook een hele grote ‘will to please’. Luna heeft ook haar gehoorzaamheidsbrevet behaald en we hebben ook een tijdje jachttraining met haar gevolgd.

In 2014 is onze jongste, Abby, erbij gekomen. Haar hebben we gehaald bij Armand en Greta van ‘de Gouden Graal’ kennel. Abby is een rustige golden met een sterke persoonlijkheid, maar ze is ook heel erg aanhankelijk en houdt superveel van knuffels. Ze is heel sociaal naar andere honden toe. Met Abby zijn we ook naar de hondenschool gegaan en zij heeft ook haar gehoorzaamheidsbrevet gehaald.

In 2017 is onze jongste, Cedes, erbij gekomen. Cedes is een dochter van Luna en een echte ‘golden girl’. Cedes is een enorme knuffelaar, altijd goed gezind, af en toe een beetje (veel) eigenwijs, maar zo lief.

Af en toe hebben we een nestje uit liefhebberij, en ons doel is om gezonde, sociale Golden Retrievers te fokken die in de eerste plaats uitstekend geschikt zijn als familiehond. Daarom is het karakter van onze honden ook zeker zo belangrijk als hun uiterlijk. Uiteraard moeten onze honden blijven voldoen aan de rasstandaard. Vandaar dat we af en toe ook meedoen aan shows.

Ingrid heeft in 2009 met succes haar opleiding tot hondenfokker beëindigd. Dit was een opleiding van 2 jaar avondschool aan de Syntra te Hasselt waarbij ze veel kennis heeft opgedaan over anatomie, voedingsleer, genetica, ziekteleer en het gedrag van honden. Ze werkt ook deeltijds in een dierenartsenpraktijk in de buurt als dierenartsassistente, een heel leuke job.
Haar resterende vrije tijd gaat hoofdzakelijk naar ons gezin en de honden.

Tenslotte willen we toch nog even zeggen dat wij gek zijn van onze honden en als wij ook maar een beetje van ons enthousiasme kunnen overbrengen, dan worden jullie ongetwijfeld ook grote Golden Retriever fans !