Golden retriever kennel

Wij zijn Ingrid en Hans Van Loo – Moermans en we wonen op een kleine boerderij op de buiten in Berbroek, dichtbij Herk-de-Stad. We hebben drie volwassen kinderen. Eentje is het huis al uit, de twee anderen wonen nog thuis.

Reeds lange tijd zijn we gefascineerd door Golden Retrievers, en in 2006 hebben we dan eindelijk ook onze eerste Golden Retriever aangeschaft bij de kennel ‘van ’t Nielerdal’, onze reu Simba. Onze Simba was een golden met een echt gouden karakter. Hij is bijna 15 jaar bij ons mogen blijven.

Na Simba is er al snel een tweede hond in huis gekomen. Uiteraard moest dit weer een Golden Retriever zijn, en na lang zoeken zijn we  bij de Wheaton’s kennel van Mia terechtgekomen en daar hebben we dan ons teefje Tendai gehaald. Tendai was ook een superlieve en hele trouwe golden. Zij is 13 jaar bij ons mogen blijven en ze is de stammoeder van onze kennel geworden.

Begin 2010 is Moneta dan bij ons gekomen. Moneta was een rustige golden, een echte gezinshond die heel graag kwam knuffelen. Moneta is altijd een supermoeder geweest voor haar pups. Moneta is 10 jaar bij ons mogen blijven.

Luna is onze eerste zelfgefokte pup die we aangehouden hebben. Ze is een dochter van Tendai en Mylo van Wim Bernaert, uit haar nestje van 2012. Luna was een lieve, aanhankelijke en hele slimme golden met een grote werklust en een enorme ‘will to please’. Luna is 11 jaar bij ons mogen blijven.

In 2014 is onze Abby erbij gekomen. Abby hebben we gehaald bij Armand en Greta van ‘de Gouden Graal’ kennel. Abby is een rustige golden met een sterke persoonlijkheid, maar ze is ook heel erg aanhankelijk en houdt superveel van knuffels. Abby geniet momenteel van haar pensioen.

In 2017 is  Cedes bij ons gebleven, en werd zo de start van de tweede generatie Brooklanders. Cedes is een dochter van Luna en Wheaton’s Indiana van Jan Vannitsem, en ze is een echte ‘golden girl’.  Cedes is een enorme knuffelaar, altijd goed gezind, doet alles voor haar baasje en heeft een enorme ‘will to please’.

Uit het eerste nestje van Cedes en Liroy (Chinnordale Eleventh Hour van de kennel ‘Van de gouden Graal’) in 2021 hebben we Nafi aangehouden. Nafi is de grootste knuffelaar die we tot nu toe gehad hebben. Ze is altijd opgewekt, gaat supergraag mee wandelen, rent als de beste, en kan ongelooflijk hoog springen. Ze doet haar naam alle eer aan !

Uit het laatste nestje van Cedes en George (Think Twice Tambourin Man to Dunehills) van bij John en Ann De Zutter, hebben we Ida bij ons gehouden. Ida was het allerkleinste pupje uit het nest van 10, maar is inmiddels uitgegroeid tot een prachtige, stevige golden girl, de derde generatie Brooklanders.

We mogen natuurlijk onze Luke niet vergeten. Hij is dan wel geen golden, maar hij maakt toch integraal deel uit van onze roedel. Luke is als puppy vanuit Spanje naar ons gekomen, en we beleven heel veel plezier aan ons klein zwart manneke, hij is superbraaf en supertrouw.

Af en toe hebben we een nestje uit liefhebberij, en ons doel is om gezonde, sociale Golden Retrievers te fokken die in de eerste plaats uitstekend geschikt zijn als familiehond. Daarom is het karakter van onze honden ook zeker zo belangrijk als hun uiterlijk. Uiteraard moeten onze honden blijven voldoen aan de rasstandaard van de golden retriever. Vandaar dat we af en toe ook meedoen aan shows.

Ingrid heeft in 2009 met succes haar opleiding tot hondenfokker beëindigd. Dit was een opleiding van 2 jaar avondschool aan de Syntra te Hasselt waarbij ze veel kennis heeft opgedaan over anatomie, voedingsleer, genetica, ziekteleer en het gedrag van honden. Ze werkt ook deeltijds in een dierenartsenpraktijk in de buurt (DAP276 in Kermt) als dierenartsassistente, een leuke job, die ze met veel passie uitoefent.
Haar resterende vrije tijd gaat hoofdzakelijk naar ons gezin en de honden.

Tenslotte willen we toch nog even zeggen dat wij gek zijn van onze honden en als wij ook maar een beetje van ons enthousiasme kunnen overbrengen naar jullie, dan worden jullie ongetwijfeld ook supergrote Golden Retriever fans !