Hoe wij werken

We kiezen er voor om onze teefjes in huis te laten bevallen. Een paar jaar geleden hebben we verbouwingen aan ons huis gedaan en een speciale puppykamer voorzien voor als we een nestje hebben. Deze kamer is voldoende groot zodat de pups er heerlijk kunnen spelen en ze kunnen vanuit deze plaats ook naar buiten. Op deze manier willen we huishonden fokken die gewoon zijn aan de huiselijke geluiden, en die de eerste stappen naar zindelijkheid al leren. De pups maken ook kennis met onze andere honden, onze katten, cavia’s, paarden en schapen.

Tijdens de eerste weken na de geboorte worden de pups nauwgezet gevolgd.  Hun gewicht wordt dagelijks genoteerd en alle pups ondergaan het ‘Bio-sensor-programma’ . Hierbij ondergaan de pups (van 3 tot 16 dagen oud) éénmaal per dag een 5-tal oefeningen. De bedoeling van deze oefening is om het zenuwstelsel van de pup optimaal te ontwikkelen. Het is aangetoond dat de pups door deze oefeningen veel sterker zijn, een betere weerstand tegen ziektes hebben opgebouwd en een hoge stressresistentie hebben.

Toekomstige baasjes mogen tweemaal op puppybezoek komen. Als de pups vier weken oud zijn en als de pups zeven weken oud zijn. We willen wel benadrukken dat de indrukken die jullie van de pups tijdens deze bezoeken krijgen slechts momentopnames zijn. Het kan goed zijn dat een pup die heel rustig is en slaapt tijdens de bezoekuren, een uurtje ervoor juist net heel actief was en daarom nu wat moe is.  Op zeven weken mogen de baasjes een puppyvoorkeur geven, maar uiteindelijk beslissen wij welke pup er naar welke baasjes gaat.

De pups blijven bij ons tot de leeftijd van 8 weken. Ze worden regelmatig ontwormd en krijgen hun chip en hun paspoort als ze zes weken oud zijn. Dan krijgen ze ook hun vaccinatie tegen kennelhoest. In samenspraak met onze dierenarts opteren wij voor het vaccinatieschema voor basisvaccinaties op 9, 12 en 16 weken ouderdom. Een herhalingsvaccinatie moet dan gebeuren tussen de 6 maanden en 1 jaar. 

Er wordt ook een stamboom  aangevraagd voor alle pups bij de KMSH. De naam die op de officiële stamboom komt te staan kiezen wij, de roepnaam van de pup kiezen de baasjes.