Hoe wij werken

We kiezen er voor om onze teefjes in huis te laten bevallen. Een paar jaar geleden hebben we verbouwingen aan ons huis gedaan en een speciale puppykamer voorzien voor als we een nestje hebben. Deze kamer is voldoende groot zodat de pups er heerlijk kunnen spelen en ze kunnen ook naar buiten toe. Op deze manier willen we huishonden fokken die gewoon zijn aan de huiselijke geluiden, en de eerste stappen naar zindelijkheid al leren. De pups maken ook kennis met onze andere honden, onze katten, cavia’s, paarden en schapen.

Tijdens de eerste weken na de geboorte worden de pups nauwgezet gevolgd.  Hun gewicht wordt dagelijks genoteerd en alle pups ondergaan het ‘Bio-sensor-programma’ . Hierbij ondergaan de pups (van 3 tot 16 dagen oud) éénmaal per dag een 5-tal oefeningen. De bedoeling van deze oefening is om het zenuwstelsel van de pup optimaal te ontwikkelen. Het is aangetoond dat de pups door deze oefeningen veel sterker zijn, een betere weerstand tegen ziektes hebben opgebouwd en een hoge stressresistentie hebben.

Op 7 weken worden de pups dan getest door hulporganisaties Hachiko of Canisha. Indien er een of meerdere pups uit het nestje volgens hun testen in aanmerking komt om tot hulphond opgeleid te worden,  dan worden deze pups vanaf 8 weken ouderdom  voor ongeveer anderhalf jaar bij een gastgezin geplaatst dat de verzorging en de basisopleiding van de pup op zich neemt. Er is nog steeds een groot tekort aan gastgezinnen bij deze hulporganisaties, dus als jullie zich geroepen voelen….

Aan de hand van de resultaten van deze testen proberen we dan de baasjes aan hun meest geschikte pup te koppelen. Wij beslissen dus zelf welke pup er naar welke baasjes zal gaan.

De pups blijven bij ons tot de leeftijd van 8 weken. Ze worden regelmatig ontwormd en krijgen hun chip en hun paspoort.  In samenspraak met onze dierenarts opteren wij voor het vaccinatieschema op 9, 12 en 16 weken ouderdom. Een herhalingsvaccinatie moet dan gebeuren tussen de 6 maanden en 1 jaar. 

De stamboom wordt aangevraagd voor alle pups. De naam op de stamboom mogen de baasjes zelf voorstellen.