Hoe wij werken

 

We kiezen er voor om onze teef in huis te laten bevallen. Een paar jaar geleden hebben we verbouwingen aan ons huis gedaan en een speciale puppykamer voorzien voor als we een nestje hebben. Deze kamer is voldoende groot zodat de pups er heerlijk kunnen spelen en ze kunnen ook naar buiten toe. Op deze manier willen we huishonden fokken die gewoon zijn aan de huiselijke geluiden, en de eerste stappen naar zindelijkheid al leren. De pups maken ook kennis met onze andere honden, onze katten, cavia’s, paarden en schapen.

Tijdens de eerste weken na de geboorte worden de pups nauwgezet gevolgd. Hun gewicht wordt dagelijks genoteerd en alle pups ondergaan het ‘Bio-sensor-programma’ . Hierbij ondergaan de pups (van 3 tot 16 dagen oud) √©√©nmaal per dag een 5-tal oefeningen. De bedoeling van deze oefening is om het zenuwstelsel van de pup optimaal te ontwikkelen. Het is aangetoond dat de pups door deze oefeningen veel sterker zijn, een betere weerstand tegen ziektes hebben opgebouwd en een hoge stressresistentie hebben.

Op 7 weken worden de pups dan getest door hulporganisaties Canisha of Hachiko. Indien er een pup bijzit die kan opgeleid worden tot hulphond, dan gaat deze na de test dadelijk met hen mee naar hun gastgezin. Aan de hand van de resultaten van deze testen proberen we dan de baasjes aan hun meest geschikte pup te koppelen. Wij beslissen dus zelf welke pup er naar welke baasjes zal gaan.

Vooraleer de puppies het nest mogen verlaten moeten zij gechipt, gevaccineerd en ontwormd zijn.