Puppies Luna 2017

Ons laatste nestje dateert van november 2017 met Luna en Wheaton’s Indiana Jones.

Luna en Jones (Q-nest 2017)

Luna (Brooklands Lindiwe) is bevallen op 11 november 2017.

Dekreu Jones
Geboorte pups
Week 1
Week 2
Week 3
Week 4

Dekreu Jones

Luna is gedekt door Jones (Wheaton’s Indiana). Jones is een prachtige donkergekleurde golden met een ongelooflijk grote ‘will to please’, maar ook eentje met een heel hoog knuffelgehalte. Meer info over Jones kan je vinden op www.gundogs.be onder dekreuen. Op die site kan je enkele foto’s van Wheaton’s Indiana Jones zien. Als pup, tijdens het werk,… stuk voor stuk foto’s van een prachtige Golden Retriever!

top

Geboorte pups

Op 11 november is Luna bevallen van 7 pups. Het is een lange en zware nacht geweest. Mama en pups verkeren in goede gezondheid.

top

Week 1

De pups zijn intussen 1 week oud en al heel flink gegroeid. Mama Luna is dan ook de perfecte mama. Zo zorgzaam, zo lief voor haar pups. Ze weigert uit haar werpkist te komen als er pups tegen haar aanliggen. Moet ze bvb. dringend plassen, dan roept ze ons, en wacht geduldig tot we alle pups verlegd hebben, om dan naar buiten te spurten…

top

Week 2

De tweede week is gepasseerd en alles verloopt heel goed. Alle pups zijn goed gegroeid en veel bijgekomen in gewicht. Luna is nog altijd een supermama. Rond de 12de dag zijn de oogjes beginnen opengaan en worden er ook al voorzichtige eerste pasjes gezet. Het eerste blafje hebben we al gehoord en ook grommen kunnen ze als de beste…..

top

Week 3

Intussen is de derde week ook al om. We wegen ze nog iedere dag en in het begin van de derde week zijn ze ook allemaal ontwormd. De pups gaan nu op verkenning doorheen de ganse werpkist. We hebben ze een aantal speeltjes gegeven om te ontdekken. Alles gaat goed met Luna en haar kroost. Deze week is er ook bezoek geweest van alle toekomstige baasjes.

Het is ook het goede moment om iedereen eens apart voor de lens te brengen.

top

Week 4

In het begin van de vierde week gaat de werpkist open en kunnen de pups ook de puppyren in. We leggen kranten op de grond zodat de eerste stapjes naar zindelijkheid worden gezet. Na enkele dagen worden de meeste plasjes en kakjes op de kranten gedaan, super is dat! Als de puppykamer weer eens grondig gepoetst moet worden verhuizen we iedereen even naar een andere plaats, waar weer nieuwe dingen te ontdekken zijn.

De pups krijgen nu geweekte puppybrokjes te eten, en tussendoor gaan ze nog regelmatig bij mama Luna drinken. In het begin zetten we een grote schaal waar ze allemaal tegelijk uit kunnen eten, na een paar dagen krijgt iedereen zijn eigen bakje….

Tante Abby komt heel regelmatig op bezoek. Ze is verzot op de pups en ligt het liefst van al tussen hen in in de werpkist. En Luna laat alles maar toe….zo een ongelooflijk brave hond!

Deze week zijn de pups ook voor het eerst naar buiten gegaan. Weeral vele nieuwe dingen om te ontdekken.

Wij hebben besloten om zelf een pup aan te houden, en daarmee hebben we drie generaties huis: oma Tendai, mama Luna en de kleine Quiereme Mucho Cedes….

top

Week 5

Intussen is week 5 ook gepasseerd en alle toekomstige baasjes zijn weer op bezoek gekomen. Ondanks het slechtere weer proberen we de pups toch zoveel mogelijk naar buiten te laten gaan, zodat ze snel leren dat plasjes en kakjes buiten op het gras moeten….De speelruimte is ook weer wat groter geworden en ligt vol met ballen, knuffels, lepels, kauwspeeltjes, trekspeeltjes. De pups krijgen nu twee tot drie keer per dag korreltjes te eten, en die moeten nu niet meer geweekt worden. Luna begint ook stilaan meer en meer weg te gaan bij de pups, want als die kleine ‘varkentjes’ in haar tepels bijten doet het haar toch wat pijn.
Dierenarts Adinda is ook langsgekomen en heeft alle pups grondig onderzocht. Algemene toestand, gewicht, oortjes, oogjes, tandjes, hartje, al dan niet ingedaalde teelballetjes,…. en allemaal werden ze supergezond verklaard. Alle pups kregen ook een chip ingeplant, en hun swab werd afgenomen voor de DNA-test.

Met Kerstmis in het vooruitzicht zijn er ook een aantal kerstfoto’s gemaakt…iedereen was flink en bleef mooi poseren voor de foto, behalve Cedes, die had er helemaal geen zin in. En dat is ook wel te zien op de foto die we na lang proberen eindelijk van haar konden maken. Tot slot nog eentje met oma Tendai, en dat vond ze ook maar niks….

Week 6 hebben we ook al gehad en nu komt het afscheid stilaan dichterbij. Binnen 2 weken is het weer stil…
De pups staan nu volledig op brokjes en die gaan er vlotjes in. Luna houdt zich de meeste tijd buiten het bereik van de pups, en laat haar pups nog een enkele keer drinken bij haar. Abby is echt niet weg te slaan van Luna’s pups. Ze is er echt helemaal gek van en laat ook alles toe. De pups mogen op haar, over haar kruipen, in haar oren en staart bijten, allemaal geen probleem. En als het toch eens te ver gaat, wijst ze de kleine deugniet duidelijk terecht.
De pups kunnen ook steeds naar buiten als ze willen en dat doen ze ook steevast voor hun plasje en kakje. ’s Morgensvroeg rond half zes beginnen ze lawaai te maken om te laten weten dat het tijd is om de deur naar buiten open te doen. Buiten in hun speelweide hebben we allerlei speeltjes geïnstalleerd: een ballenbad, tunnel, tentje, trekkader,….zodat ze zich naar hartelust kunnen amuseren. Geniet van enkele foto’s….

We hebben ook nog een paar filmpjes gemaakt:


Als de pups 7 weken zijn komt de hulporganisatie Hachiko langs om de pups te testen. En we mogen weer trots zijn, want Tristan wordt uitgekozen om opgeleid te worden tot hulphond. Tristan blijft nog even bij ons en wordt dan opgehaald door zijn gastgezin, waar hij het volgende 1.5 jaar zal blijven. Leuk detail is dat het gastgezin van Tristan ook onze Pumba heeft opgeleid gedurende zijn eerste 1.5 jaar, zij krijgen voor de tweede keer een Brooklander over de vloer!

Daarna is het ook stilaan tijd dat alle andere pups naar hun nieuwe baasjes verhuizen. We hopen dat Quincy Jones, QT-Max, Q-Vedett, Qubo, Qwen en Q-Tristan samen met hun baasjes een prachtig liefdevol leven mogen hebben.
Quiereme Mucho Cedes blijft bij ons. We hebben haar ‘Cedes’ genoemd, naar haar overgrootmoeder Wheaton’s Cedes. Nu hebben we drie generaties in huis met Tendai, Luna en Cedes.