Simba

Simba is onze allereerste Golden Retriever. Dankzij hem is onze interesse in Goldens alleen maar groter geworden.

Officieel heet hij Frisco van ’t Nielerdal. We waren op zoek naar een eerder donkergekleurde Golden Retriever, met bloedlijnen die eerder naar het jachttype leidden. Dit omdat we gewoon liever een donkerder gekleurde hond zien, en omdat we ook een voorkeur hebben voor een Golden waar wat pit in zit, eentje die graag speelt en werkt. Een hele rustige hond die niets liever doet dan binnen in huis slapen,en om af en toe een wandelingetje mee te doen, daar waren we echt niet naar op zoek…………

En bij Jan Willems hebben we dan Simba gevonden met zijn mooie gouden kleur. Hij is een altijd goedgezinde hond die altijd wil spelen, wandelen, apporteren, zwemmen en die bovendien heel tolerant is naar andere honden, kortom een hele grote, lieve knuffelvriend met een gouden karakter.

We hadden heel graag met Simba een nestje gehad, maar jammer genoeg is na onderzoek gebleken dat hij onvruchtbaar is. Simba is intussen al wat ouder, zijn zicht en gehoor zijn achteruit aan het gaan, maar zijn knuffelgehalte is er alleen nog maar groter op geworden.