Simba (+05/04/2021)

Simba ( Frisco van ’t Nielerdal), is onze allereerste Golden Retriever. Hij kwam in augustus 2006 bij ons. Dankzij hem is onze interesse in Goldens alleen maar groter geworden.

Officieel heet Simba ‘ Frisco van ’t Nielerdal’. We waren op zoek naar een eerder donkergekleurde Golden Retriever, met bloedlijnen die eerder naar het jachttype leidden. Dit omdat we gewoon liever een donkerder gekleurde hond zien, en omdat we ook een voorkeur hebben voor een Golden waar wat pit in zit, eentje die graag speelt en werkt. Een hele rustige hond die niets liever doet dan binnen in huis slapen,en om af en toe een wandelingetje mee te doen, daar waren we echt niet naar op zoek…………

En bij Jan Willems van de kennel ‘van ’t Nielerdal’, hebben we dan Simba gevonden met zijn mooie gouden kleur. Hij is een heel goedgezinde hond die altijd wil spelen, wandelen, apporteren, zwemmen en die bovendien heel tolerant is naar andere honden. Kortom, Simba is een hele grote, lieve knuffelvriend met een gouden karakter.

We hadden heel graag met Simba een nestje gehad, maar jammer genoeg is na onderzoek gebleken dat hij onvruchtbaar is.

Simba is intussen al wat ouder, zijn zicht en gehoor zijn achteruit aan het gaan, maar zijn knuffelgehalte is er alleen nog maar groter op geworden!

 

Update oktober 2020:

Simba is intussen al de 14 gepasseerd. Hij hoort bijna niet meer, ziet slecht, loopt een beetje stijfjes als hij pas rechtstaat, slaapt bijna de ganse dag, maar hij blijft nog altijd die ongelooflijke goedzak, een echte ‘once in a lifetime dog’. Hij geniet nog steeds van apporteren, en een korte wandeling slaat hij ook niet af. We hopen dat hij nog enkele jaren bij ons mag blijven.

@Barbara Decré

Paasmaandag, 5 april 2021, hebben we Simba laten inslapen. Hij was op. Onze lieve knuffelbeer zit voor altijd in ons hart.